четвер, 5 травня 2016 р.

Цікаві факти про тварин:

📌 Пуми та африканські леопарди спритно здійснюють стрибки на дерева висотою до 5,5 м. Кенгуру, рятуючись від погоні, може перестрибнути через перешкоду висотою до 3 м.

📌 Найбільша сухопутна тварина на Землі – самець африканського слона. Вченим вдалося зустріти екземпляр висотою 3,8 м; довжина слона від кінця хобота до кінчика хвоста становила 10 м, а вага – 10,8 тонн.

📌 Найменший сухопутний ссавець – етруська землерийка. Її довжина від голови до хвоста становить 6-8 см, довжина хвоста – близько 2,5 см, важить землерийка 1,5- 2,5 грамів.

📌 Найшвидша тварина в світі – це, звичайно, гепард. На коротких відрізках він здатний розвивати швидкість до 110 км / год. На другому місці – вилоріг антилопа, вона подолала 1,6 км зі швидкістю 67 км / год, а одна з таких антилоп пробігла 183 м зі швидкістю 98 км / год. Замикає трійку лідерів кінь-скакун, здатний бігти зі швидкістю близько 70 км / год.

📌 Найповільніший ссавець – трипалий лінивець, він пересувається по землі зі швидкістю близько 2 м в хвилину.

📌 Самці жирафів доростають до 5 м, однак є дані про тварин зростом і 7 м.

📌 Одна з рідкісних тварин на Землі – тасманський вовк. За останні 50 років нікому не вдалося його побачити, і його ще жодного разу не сфотографували в природі.


#Ранок_навчальна_література #цікаві_факти

Немає коментарів:

Дописати коментар