четвер, 5 березня 2015 р.

Продукти, корисні для здоров’я. Морська капуста
Ламінарія цукрова — така біологічна назва морської капусти, а свою назву ця водорість отримала завдяки зовнішній подібності з посіченим листям капусти. Зазвичай на нашому столі ми бачимо консервовану ламінарію, але законсервована приносить менше користі, ніж свіжа. Останнім часом ламінарія пропонується і в сушеному вигляді. З неї за невеликий проміжок часу можна приготувати корисну і смачну морську капусту на свій смак.
Цілющі властивості морської капусти
Високий вміст Йоду — це перше, у чому полягає користь ламінарії . Крім того, ця водорість містить Манган, Кобальт, Калій, Ферум, Магній, Бром і ще ряд макро- та мікроелементів. Вітаміни також не оминули своєю увагою ламінарію: у ній є фолієва й пантотенова кислоти, а також всі вітаміни від А до Е.
Але найбільшою користю морської капусти є допомога у профілактиці та лікуванні захворювань щитоподібної залози. Крім того, ламінарія корисна при боротьбі з атеросклерозом, гіпертонією та ішемічною хворобою серця. Якщо постійно її вживати, то отримуєш довготривалий ефект — очищення організму від шлаків і зниження рівня холестерину в крові (зниження ймовірності утворення бляшок).
Щоб підвищити імунітет і для попередження нестачі Йоду в організмі, вистачає щодня з’їдати не більше двох ложок морської капусти або тарілку салату щотижня.
Видавництво «Ранок». Навчальна література

Немає коментарів:

Дописати коментар