середа, 4 березня 2015 р.

Для учнів 8 класу! Ми розпочали з вами вивчати тему "Клас Плазуни" Переглянувши дані презентації, ви дізнаєтесь багато цікавого. Успіхів у вивченні теми

Цікаві факти про рептилій

1. Існує більш ніж 8000 видів рептилій на планеті, і живуть вони на усіх континентах, окрім Антарктиди(там занадто холодно).
2. «Холоднокровні» не кращий спосіб опису рептилій. Їх кров не обов’язково холодна сама по собі. Вони отримують тепло із зовнішніх джерел. Рептилії не можуть регулювати свою температуру тіла внутрішньо, як це роблять люди.
3. Рептилії є одними з найбільш довгоживучих видів на планеті. Наприклад, великі черепахи, такі, як черепаха Альдабра може жити впродовж більше 150 років. Алігатори можуть жити близько 70 років. Королівський пітон, популярний тип домашньої тварини, може жити до 40 років.
4. Більшість змій у світі(майже дві третини) не є отруйними. Лише близько 500 видів отруйні, з них, тільки 30 — 40 вважаються шкідливими для людини. Іншими словами, менше 2 відсотків усіх змій вважається шкідливими для людини.
5. Австралія є єдиним континентом, де отруйних змій більше, ніж неотруйних змій.
6. Фактом є те, що все більше людей помирають щороку від укусів бджіл, чим від укусів змій.
7. Деякі види змій можуть обійтися декілька місяців без їжі. Це особливо торкається великих змій, таких як Анаконда. Змії приймають їжу великими (в порівнянні з їх розмірами тіла) порціями, і вони мають набагато повільніший обмін речовин, чим у людей. Це пояснює, як вони можуть так довго обходитися без їжі.
8. Більшість видів плазунів не люблять холод. Але черепаха Блендинга(Emydoidea blandingii) іноді зустрічається під льодом в районі Великих озер в США.
9. Змії і ящірки піднімають мови в повітря, щоб захопити аромат часток. Вони не нюхають носом, як ми з вами. Замість цього, збирають ароматні частки, а потім передають частки в так званий орган Якобсона, щоб «розшифрувати» повітря навколо них. Це допомагає рептиліям полювати.
10. Відповідаючи своєму імені, африканська яєчна змія їсть яйця інших тварин. Вона проковтує яйце цілком, а потім за допомогою крихітних внутрішніх «шпильок» хребта має зламати яйце. Поживна речовина змія проковтує, а непотрібну яєчну шкаралупу вона вивергає назад.

Немає коментарів:

Дописати коментар