неділя, 29 березня 2015 р.

Вирощування грибів у домашніх умовах

Перевага вирощування грибів у домашніх умовах –– це безпека їх уживання і можливість вирощувати гриби протягом цілого року. А при грамотному підході до цього питання вирощування грибів може стати ще й додатковим джерелом доходу. У домашніх умовах добре ростуть і плодоносять опеньки, печериці та гливи.
Глива може рости навіть на підвіконні, і вона розростається на, здавалося б, неймовірних ґрунтах –– усіх типах деревини, тирсі, соломі, кукурудзяних качанах, залишках кави, лушпинні соняшника і навіть на папері. Головна вимога до субстрату для вирощування цих грибів –– це абсолютна відсутність у ньому вологи, сторонніх сумішей і цвілі.
Печериці зазвичай вирощують у підвалі, адже вони не вибагливі до світла. Також є варіант вирощування печериць на відкритому ґрунті, але тоді їх доведеться накрити навісом, який захистить гриби від дощу і сонця. Але краще все ж підібрати для печериць вологе і прохолодне приміщення, наприклад, сарай, підвал, землянку, льох.
Вирощування опеньків дуже легко провести у теплиці на дачі, але можна використовувати і засклений балкон або підвал будинку. У домашніх умовах краще вирощувати зимові опеньки (фламуліна). Удома опеньки не потребують дуже сильного освітлення, але їх вирощування передбачає ретельне перемішування субстрату.
Через 3 місяці після посіву міцелію гриби виростуть, і їх можна буде збирати. Робити це потрібно, акуратно викручуючи їх із ґрунту, але не зрізати ножем. Гриби з коричневими пластинами і в’ялим капелюшком краще викинути, вони не придатні для їжі. Порожню лунку присипте покривним ґрунтом і трохи полийте.

Немає коментарів:

Дописати коментар