пʼятниця, 27 лютого 2015 р.

Цікаво знати

Жаби і жабенята : зб. віршів для дітей / упоряд. Б. Бойко ; худож. О. Родіна. - К., 2006. - С. 39. У давнину жаб опускали у молоко, щоб воно не кисло. Жаб’ячий слиз не дозволяє розвиватися молочнокислим бактеріям.
* * *
Жаби квакші – це природні синоптики. Перед непогодою колір шкіри квакш стає значно темнішим. Вони починають голосно і часто кричати. Недарма виникло прислів’я «Квакша голосно кричить – дощ по даху грюкотить».
* * *
Жаба-голіаф – найбільша жаба у світі. Довжина її тіла (без задніх ніг) перевищує 25 сантиметрів, а вага досягає 3,5-5 кг. Ці жаби – дуже рідкісні тварини. Вони живуть в Африці у болотяних джунглях Камеруну.
* * *
Жаби корисні, тому що харчуються комахами, серед яких багато шкідників сільського господарства. В Парижі у 19 ст. існував навіть жаб’ячий базар, де селяни купували жаб, щоб випускати їх на свої поля та городи.
* * *
В хорватському місті Локве існує унікальний Музей жаби, в якому налічується більше тисячі експонатів: сувеніри, вироби народних промислів, творів мистецтва, шкільні твори на жаб’ячу тему, а також живий куточок, де можна побачити та почути живих жаб з регіону Локве, які стали символом міста.
За матеріалами http://www.chl.kiev.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар